Mjuk Pepparkaka

mängd1 portion
 150 g Smör
 3 ägg
 270 g Socker
 250 g Mjöl
 1 msk Kanel
 1 msk Mald Ingefära
 1 tsk Mald Nejlika
 1 tsk Mald Kardemumma
 1 tsk Bikarbonat
 150 g Filmjölk
Instruktioner
1
  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn)
  • Smörj en form som rymmer ca 2 liter.
  • Smält smöret och ställ det åt sidan
  • Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke
  • Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst, minst 3-4 minuter
  • Rör ned de torra ingredienserna i ägg och sockret. 
  • Blanda fil och smör, vänd ner det i smeten.
  • Häll smeten i formen. Grädda ca 40-45 minuter. Kolla med en sticka i slutet av tiden så att kakan är färdig.
  • Ställ ut och låt svalna ett tag innan du stjälper upp kakan på ett fat, låt svalna under formen.

Ingredienser

 150 g Smör
 3 ägg
 270 g Socker
 250 g Mjöl
 1 msk Kanel
 1 msk Mald Ingefära
 1 tsk Mald Nejlika
 1 tsk Mald Kardemumma
 1 tsk Bikarbonat
 150 g Filmjölk
Instruktioner
Mjuk Pepparkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *