Utskriftsalternativ:
Mjuk Pepparkaka
mängd1 portion
150 g Smör
3 ägg
270 g Socker
250 g Mjöl
1 msk Kanel
1 msk Mald Ingefära
1 tsk Mald Nejlika
1 tsk Mald Kardemumma
1 tsk Bikarbonat
150 g Filmjölk
Instruktioner
1
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn)
- Smörj en form som rymmer ca 2 liter.
- Smält smöret och ställ det åt sidan
- Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst, minst 3-4 minuter
- Rör ned de torra ingredienserna i ägg och sockret.
- Blanda fil och smör, vänd ner det i smeten.
- Häll smeten i formen. Grädda ca 40-45 minuter. Kolla med en sticka i slutet av tiden så att kakan är färdig.
- Ställ ut och låt svalna ett tag innan du stjälper upp kakan på ett fat, låt svalna under formen.