Sockerkaka
3 Ägg
3 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjölk
75 g Smör
1 dl Mjölk
Gör så här
1
- Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
- Smöra och bröa en ca 1,5l sockerkaksform
- Smält smöret på mediumvärme
- Vispa ihop ägg och strösocker till en vit och fluffig smet
- Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl, vispa ihop till en smet på lägsta hastigheten
- Tillsätt smör och mjölk till smeten och vispa till en jämn smet, vispa ej för länge, det ska bara gå ihop
- Häl smeten i den bröade formen
- Ställ in formen i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 45 minuter
- Kolla med en sticka om kakan är färdig, den ska vara torr, då är kakan färdig.
- Låt stå och svalna ett tag i sin form innan du stjälper upp den på ett fat.
Ingredienser
3 Ägg
3 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjölk
75 g Smör
1 dl Mjölk
Gör så här