Sockerkaka

SvårighetsgradNybörjare
mängd13 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid45 minuterTotal tid55 minuter
 3 Ägg
 3 dl Strösocker
 1 msk Vaniljsocker
 2 tsk Bakpulver
 3 dl Vetemjölk
 75 g Smör
 1 dl Mjölk
Gör så här
1
  1. Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
  2. Smöra och bröa en ca 1,5l sockerkaksform
  3. Smält smöret på mediumvärme
  4. Vispa ihop ägg och strösocker till en vit och fluffig smet
  5. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl, vispa ihop till en smet på lägsta hastigheten
  6. Tillsätt smör och mjölk till smeten och vispa till en jämn smet, vispa ej för länge, det ska bara gå ihop
  7. Häl smeten i den bröade formen
  8. Ställ in formen i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 45 minuter
  9. Kolla med en sticka om kakan är färdig, den ska vara torr, då är kakan färdig.
  10. Låt stå och svalna ett tag i sin form innan du stjälper upp den på ett fat.

Ingredienser

 3 Ägg
 3 dl Strösocker
 1 msk Vaniljsocker
 2 tsk Bakpulver
 3 dl Vetemjölk
 75 g Smör
 1 dl Mjölk
Gör så här
Sockerkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *