Dagen före julafton

Nu är det dagen före julafton och här hemma är det ganska lugnt, det mesta är gjort och det som är kvar får ta den tid det tar, Jansson ska in i ugnen och gubbröran är det sista som återstår, sen är det klart.

Längre ned i bloggen kommer receptet på gubbröran, jag tänkte att det kan vara kul att ha här.
Jag går lite fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet, plockar lite här och där, tar det i min takt och njuter av att allt är nästan färdigt.
Ikväll blir det uppesittarbingo med Jonne som vi alltid brukar och även om jag kanske inte orkar hela kvällen är det mysigt att ha det på gång, och på stickorna har jag lagt upp till en tröja som känns kul att börja just nu mitt i julstöket och se hur den tar form.
När jag tänker på 2026 hoppas jag på mer lugn, både privat och i butiken, att få fortsätta bygga vidare i en takt som håller med mer utrymme för vardag, hantverk och det som faktiskt betyder något, inga stora planer, bara en trygg riktning framåt.

Och du som läser vill jag verkligen önska en riktigt god jul och jag hoppas att den får bli precis så som du behöver den, oavsett hur den ser ut.
Kram Eva
- Skala och hacka äggen grovt.
- Hacka anjovisen och rödlöken i mindre bitar.
- Hacka ned Dill och Gräslök
- Lägg tillsammans i en bunke och blanda ned övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
Låt den gärna stå minst 1 dag innan ni ska äta den
Ingredienser