Utskriftsalternativ:

Chokladsockerkaka

mängd13 portionerFörberedelsetid10 minuterTillagningstid45 minuterTotal tid55 minuter

 3 ägg
 3 dl Strösocker
 ½ dl Kakao
 3 dl Vetemjöl
 2 tsk Bakpulver
 2 tsk Vaniljsocker
 125 g Smör
 1 dl Mjölk
Gör så här
1

  1. Sätt Ugnen på 180 gr.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke
  3. Blanda Kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned i äggblandningen'
  4. Tillsätt smör och mjölk, Vispa snabbt ihop allt till en smet
  5. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform ca 1,5 liter
  6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter
  7. Låt kakan svalna något i formen innan du stjälper upp den på ett fat.

Näringsinnehåll

13 portioner

Portionsstorlek